La lluita del malaurat Pablo Ráez, que va remoure consciències i va aconseguir multiplicar les donacions de medul·la a l'estat espanyol abans de la seva mort, ha quedat recollida per sempre en un documental, "Siempre fuerte, la historia de Pablo Ráez", que La 2 estrena aquest dijous, 19 de setembre, a les 10 de la nit.

A dos dies del Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia, els espectadors podran recordar la campanya d'aquest jove andalús a qui el 2015 li van diagnosticar leucèmia i es va proposar el repte d'aconseguir un milió de donants de medul·la. El documental narra cronològicament la seva croada, que es va convertir en un fenomen viral i va multiplicar per 1.000 el nombre de donants a la província de Màlaga.

Ráez va morir al febrer del 2017, però el seu llegat segueix viu, perquè "les eines que va fer servir van ser missatges plens de vida i esperança que van aconseguir canviar consciències", explica la cadena en un comunicat.

El documental compta amb la participació de familiars i amics de Pablo, a més d'especialistes i cares famoses que van estar implicats en la campanya: Dani Rovira, José Ramón de la Morena i Alejandro Sanz, entre d'altres. Però, sobretot, és la presència de Pablo Ráez la que cobra rellevància ja que s'ha pogut utilitzar tot l'arxiu audiovisual que ell mateix es va gravar. Vladimir Ráez, oncle del protagonista, és un dels directors del documental.