RTVE participarà en la commemoració del cinquè centenari de la primera volta al món amb la producció d'una ambiciosa sèrie de ficció sobre el viatge de Magallanes i Elcano. Una expedició que va canviar la percepció del món que es tenia fins aleshores i que està considerada com una de les importants de la història.

Segons ha informat la corporació pública, la sèrie serà una coproducció internacional de gran pressupost liderada RTVE. Estarà formada per quatre lliuraments de seixanta minuts de durada cadascun, es rodarà en castellà i «disposarà d'un equip artístic i tècnic de primer nivell».

El relat de l'apassionant viatge dels cinc vaixells que, partint d'Espanya, va demostrar que la Terra és rodona, fins ara no s'ha explicat en la ficció. L'objectiu de RTVE és «posar en imatges per primer cop la trepidant aventura d'un grup de marins en rumb al desconegut amb una sèrie d'acció que utilitzi els codis del gènere d'aventures i que resulti atractiva», segons es detalla en un comunicat.

En el marc de la commemoració, el Lab de RTVE.es va estrenar el setembre passat un projecte interactiu que permet descobrir les fites més importants de l'expedició i viure en 360 graus un dia a bord de la nau escola Juan Sebastián Elcano.