La casa de papel ha estat la gran triomfadora de la XXI edició dels Premis Iris de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió i de l'Audiovisual en obtenir dilluns els cinc premis als quals estava nominada. La ficció creada per Álex Pina es va endur el premi en les categories de Millor Ficció, Millor Producció i Millor Direcció. Álvaro Morte va aconseguir el premi de Millor Actor i Alba González Flores va obtenir el guardó com a Millor Actriu.

RTVE, que partia amb 20 nominacions, va obtenir cinc guardons, entre ells el de Millor Presentador d'Informatius per a Carlos Franganillo. El guardó com a Millor Informatiu va ser compartit per La 2 Noticias i Al Rojo Vivo, d'Antonio García Ferreras, a La Sexta. En la categoria de Millor Programa va triomfar Cachitos de hierro y cromo de La 2 de TVE.

El guardó a Millor Presentador va ser per al conductor de l'espai La Resistencia, David Broncano, a Movistar +, que també va rebre el guardó a Millor Guió per la sèrie Hierro, protagonitzada per Candela Peña.