Arde Madrid, la ficció de Paco León i Anna R. Costa per a Movistar+, és la sèrie més nominada dels Premis MiM 2018-2019 ja que opten a cinc guardons en la pròxima edició de festival, que concedirà el Premi Jove Talent a Miguel Bernardeau. El jove actor serà reconegut per «demostrar en els seus treballs una solidesa, un carisma i una força interpretativa, que el converteixen en referent indispensable per a una nova generació d'espectadors que el segueix, de manera fidel i transversal, en cadenes de televisió, plataformes i xarxes socials».

Brays Efe i Teresa Hurtado de Ory han estat els encarregats de donar a conèixer els finalistes de cada categoria en un acte ahir a El Ático de l'Hotel Puerta de América.

Les categories en competició són drama, comèdia, minisèrie i ficció diària, i reconeixements específics al millor guió, direcció, i les interpretacions femenina i masculina, en drama i en comèdia.

A Arde Madrid el segueixen, amb quatre nominacions cadascuna, Hierro (Movistar+); i Gigantes (Movistar+). A tres guardons opten El corredor de la muerte (Movistar+) i Malaka (TVE), de Daniel Corpas, Samuel Pinazo, Jordi Calfí, Sergio Sarrià, Santiago Díaz, Luis Miguel Pérez i Isabel Sánchez.

En concret, en Millor Guió els nominats són Paco León i Anna R. Costa per Arde Madrid (Movistar+); Ramón Campos, Gemma R. Neira, Diego Sotelo, Nacho Carretero, Fran Navarro, Andrés Koppel, David Moreno i Carlos López per En el corredor de la muerte (Movistar+, Bambú); Miguel Barros i Miguel Gaztambide per Gigantes (Movistar+, Lazona); Pepe Coira, Fran Araújo, Araceli Gonda, Coral Cruz i Carlos Portela per Hierro (Movistar+, Portocabo, Atlantique Productions, Art France); i Daniel Corpas, Samuel Pinazo, Jordi Calfí, Sergio Sarrià, Santiago Díaz, Luis Miguel Pérez i Isabel Sánchez per Malaka (RTVE, Globomedia).

A la Millor Direcció opten Paco León per Arde Madrid; Ramón Salazar, Dani de la Orden i Silvia Quer per Elite (Netflix, Zeta Ficció TV); Enrique Urbizu i Jorge Dorado per Gigantes, Jorge Coira per Hierro; i Jesús Colmenar, Koldo Serra, Alex Rodrigo i Javier Quintas per La casa de papel 3 (Netflix, Vancouver), entre algunes de les nominacions presentades ahir en els diferents categories.