La Justícia de Rio de Janeiro va ordenar a Netflix retirar una polèmica comèdia televisiva, 'La primera tentación de Cristo', en què Jesucrist és presentat com un homosexual i que ha rebut milers de protestes al Brasil, sobretot de les comunitats evangèliques.

El jutge Benet Abicair, de la sisena sala civil, va argumentar que l'exhibició de la comèdia pot ocasionar més danys que prohibir-la i que per això va preferir "recórrer a la cautela" per "calmar els ànims".

L'especial de Nadal 'La primera tentación de Cristo', produïda pel popular grup d'humor brasiler "Porta dos Fundos" i fins ara disponible per a qualsevol subscriptor de la plataforma, mostra en 46 minuts les peripècies de Jesús per presentar-li a la "Sagrada família "al seu nòvio homosexual.

Després de l'emissió de l'especial televisiu, va ser atacada amb còctels molotov la seu de la productora del grup "Porta dos Fundos", a Rio de Janeiro, causant danys materials a l'entrada i a la recepció de l'edifici.

Així mateix va rebre innombrables crítiques de grups evangèlics i també de la família del president del Brasil, l'ultradretà Jair Bolsonaro.

El seu fill, el diputat Eduardo Bolsonaro, va arribar a qualificar la pel·lícula de "basura" i als seus creadors de "persones que no representen a la societat brasilera".

El Congrés també va reaccionar després que una comissió de la Cambra de Diputats decidís convocar els representants de Netflix al país sud-americà perquè ofereixin explicacions sobre l'obra, tot i que encara no hi ha data per a tal compareixença.