'Shameless', la comèdia protagonitzada per William H. Macy i que adaptava la sèrie homònima britànica, s'acomiadarà amb la seva temporada número onze.

"Darrera ronda. Shameless 11. La temporada final", va dir el perfil oficial de la sèrie a Twitter. "De festa amb els Gallagher una última vegada", han afegit a les xarxes socials els responsables d'aquesta comèdia.

L'anunci oficial de l'adéu de la versió americana de 'Shameless' el va donar a conèixer aquest dilluns la cadena Showtime en un esdeveniment de l'Associació de Crítics de Televisió (TCA) a Pasadena (Califòrnia, EUA).

"Els personatges de 'Shameless' han portat als espectadors de Showtime més rialles i llàgrimes que cap altre programa en la nostra història", va assegurar en un comunicat el president d'entreteniment de Showtime Networks, Gary Levine.

"Tot i que estem tristos d'acomiadar-nos dels Gallagher, no podríem estar més segurs de la capacitat del 'showrunner' (màxim responsable d'una sèrie), John Wells, el seu equip de guionistes i aquest fantàstic repartiment per portar a la nostra sèrie al seu "desvergonyit final", ha afegit.

A hores d'ara encara s'està emetent la desena temporada de la sèrie, que tancarà aquesta penúltima tanda d'episodis el 26 de gener. S'espera que l'onzena i última temporada de 'Shameless' s'estreni a l'estiu.

Amb William H. Macy com a estrella, aquesta comèdia segueix les aventures de la pobre i disfuncional família dels Gallagher. "El comiat és una pena molt dolça", va tuitejar.

Alts i baixos

'Shameless' ha passat per moments turbulents en els seus gairebé deu anys d'història, especialment quan Emmy Rossum, coprotagonista de la sèrie, va abandonar la producció en la seva novena temporada.

L'actriu va cridar l'atenció de la indústria audiovisual el 2016 quan va reclamar que el seu sou fos similar al de William H. Macy. La renovació de la sèrie per a la seva vuitena temporada es va retardar a causa d'aquestes dures negociacions, en les quals, finalment, Rossum va aconseguir que se li pagués el mateix que a Macy. No obstant això, l'artista no va poder aconseguir, com també demanava, que se li compensés tot el que havia perdut en les temporades anteriors per la bretxa salarial que a Hollywood perjudica les actrius enfront els actors.

Rossum, però, va dedicar unes paraules molt afectuoses als seus excompanys al conèixer l'adéu de 'Shameless'. "Onze temporades son deu més de les que la majoria de les sèries aconsegueixen! Bravo a aquest increïble viatge d'un meravellós equip i repartiment", va publicar a Twitter.