El gener del 2018, els actors Javier i Carlos Bardem van passar vuit dies a bord del trencaglaç Artic Sunrise de Greenpeace amb l'objectiu d'arribar a l'Antàrtida i aconseguir el suport popular necessari per solucionar el gran problema mediambiental que té l'oceà Antàrtic. Dirigit per Álvaro Longoria i produït i protagonitzat pels germans Bardem -junts van guanyar un Goya per Hijos de las Nubes, la última colonia-, Santuario és un documental que mostra la lluita per crear el santuari marí més gran de la Terra a l'Antàrtic a través d'una campa-nya mediàtica, científica i política destinada a protegir l'última zona verge de la planeta. El film s'estrenarà pròximament a Movistar +, segons ha anunciat la plataforma.

Els coneguts actors van compartir vuit dies de travessia a bord d'aquest vaixell ecologista i Javier va obrir perfils a les xarxes socials per parlar del seu compromís amb Greenpeace, destacant que aquest santuari ajudaria a la recuperació i a protegir espècies que «estan patint els impactes del canvi climàtic, la contaminació i la sobrepesca».

Santuario va participar en el darrer Festival de Cinema de Toronto, al Canadà, i al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià el setembre del 2019.