La cap de la secció de Meteorologia de TVE des del 2008, Mònica López, substituirà la periodista María Casado al capdavant de la franja matinal de La 1 de TVE, segons va informar aquesta setmana RTVE. La corporació ha fet públic en un comunicat que la meteoròloga catalana Mònica López serà l'encarregada de conduir la programació matinal de TVE la temporada que ve, en substitució de l'actual presentadora de La Mañana, María Casado, que afrontarà altres projectes professionals a RTVE. Després de quatre anys presentant el programa dels matins i elevant els índex d'audiència de la seva predecessora, Casado assumirà un altre projecte a la cadena, que encara no s'ha concretat.

Mònica López és la cap de la secció de Meteorologia de TVE des de l'any 2008 i també condueix l'espai Tiempo 2, un dels més vistos del dia pels espectadors cada jornada.

La presentadora de l'espai del temps als informatius nocturns va ser guardonada amb un premi Ondas a la millor presentadora l'any 2016, i és llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona el 1997, en l'especialitat Física de la Terra i el Cosmos.

L'any que es va llicenciar va entrar a formar part de la primera empresa espanyola dedicada a l'elaboració d'informació meteorològica (Serveis Audiovisuals de Meteorologia d'Activa Multimèdia), on va exercir de responsable de la redacció de meteorologia.

López va debutar com a experta en meteorologia aquest mateix any a Teletiempo de Vía Digital i després al Canal Meteo de Canal Satélite Digital.

Després del seu pas pel Canal 33 Mònica López va recalar a TV3 el 2001 per donar la informació del temps, i des d'abril del 2004 al 2008, any de la seva incorporació a TVE, va ser la meteoròloga del programa Els Matins de la televisió pública catalana.