L'actor i mestre manresà Joan Cirera i la també docent Rita Mor-ros seran els encarregats de presentar a partir de dilluns vinent, 18 de maig, al canal Super 3, Objectiu 2030, un espai que incideix en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l'ONU. Els capítols s'emetran de dilluns a divendres, a les 19.50 h, i es podran tornar a veure l'endemà, a les 10.20 h.

Objectiu 2030 ha estat produït pel departament d'Educació amb la col·laboració de TV3. Consta de 17 capítols, que repassaran els 17 objectius que proposa l'ONU per ser assolits el 2030, amb temàtiques com la pobresa, la fam, la pau, la salut, el medi ambient i l'educació. L'objectiu d'aquest programa, adreçat a l'alumnat de primària, és difondre els ODS i reforçar, d'aquesta manera, la tasca d'educar en valors socials i cívics que ja es fa a les escoles.

L'espai estarà copresentat per dos mestres de primària: el manresà Joan Cirera, actualment docent de l'Institut Escola Pompeu Fabra, del Pont de Vilomara i Rocafort, i Rita Morros, de l'Escola Abat Marcet, de Terrassa. Aquest fet, assegura TV3 en un comunicat, «permetrà connectar de manera més directa amb els alumnes i amb un llenguatge adequat a la seva edat».

Cada capítol inclourà una entrevista a un representant d'una organització especialitzada en cadascuna de les qüestions per donar a conèixer de primera mà les problemàtiques existents i les diferents solucions.

Entre les organitzacions que han col·laborat en l'apartat de l'entrevista hi ha Creu Roja (fam), Mans Unides (pobresa), Fundació Salut i Comunitat (salut), UNICEF (educació), Lika (igualtat de gènere), Oxfam Intermón (aigua neta), Greenpeace (energia), NouSol (treball), Ajuda en Acció (infraestructures), Fundació Arrels (reduir desigualtats), Ajuntament de Barcelona (ciutats i comunitats), Opcions (consum), Fridays for Future (clima), Institut de Ciències del Mar (vida submarina), Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (vida terrestre), Justícia i Pau (pau) i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya (aliances).