Amb «la il·lusió i la força intactes» malgrat una crisi econòmica i social sense precedents com la que ha deixat la pandèmia de coronavirus, el president de Prensa Ibérica, Javier Moll, va inaugurar ahir una nova etapa d'El Periódico de Catalunya en l'acte de presa de possessió d'Albert Sáez com a director del diari. «Seguim treballant per consolidar-nos com el primer grup de comunicació de tot Espanya, i El Periódico de Catalunya està cridat a jugar-hi un paper destacat», va subratllar Moll. Per a això, va afegir, sorgeixen com a principals desafiaments «accelerar el procés de transformació digital, avançar cap a un concepte periodístic veritablement multimèdia i obrir noves vies d'ingressos, preservant la qualitat i el rigor que caracteritzen aquesta capçalera».

Com va recordar el president de Prensa Ibérica, grup al qual pertany Regió7, dilluns va fer un any que la companyia va prendre possessió del Grup Zeta. «Ara ens hem d'adaptar a les noves circumstàncies en un context més complex del que ens pensàvem llavors», va explicar. Moll va demanar col·laboració amb Sáez, que «pren el timó de la nau enmig d'una greu i inesperada crisi que tot ho complica», i va «agrair el treball i dedicació» a Anna Cristeto per la seva «meritòria tasca al capdavant de la capçalera».

L'editor va incidir en l'aposta per reforçar la integració i les sinergies entre els diferents diaris de Prensa Ibérica i va anunciar que aviat tindrà lloc un redisseny d'El Periódico tant en format paper com en la versió web.

Sáez, que es va incorporar a la capçalera com a director adjunt el març de l'any 2010,va agrair els esforços afegits de la plantilla durant aquests mesos de confinament. «La redacció ha donat la talla en la solitud del teletreball a casa i també sortint al carrer per informar», va dir, i va fer una crida a «aprofitar les oportunitats que es presenten» i les enormes fortaleses del diari. «L'experiència del periodisme ha demostrat que hi ha tres claus perquè un diari tingui èxit: un editor solvent, una redacció amb talent i un públic fidel. Tres claus que té El Periódico», va resumir Sáez.