Quatre televisions sense drets, vuit fotògrafs, cinc ràdios i sis redactors de premsa escrita seran els únics que podran entrar als estadis de futbol en el retorn de la lliga a Primera i Segona per al tram final de temporada, segons ha informat LaLiga. A part dels mitjans de comunicació, el protocol estableix que, a més de jugadors, cos tècnic dels equips i àrbitres, només podran ser als estadis dos directors de comunicació, quatre persones de mitjans de club, quatre de la tele o la productora de club, sis de seguretat, quatre d'assistència de mitjans i un d'assistència de LaLiga. En total, 44 persones.

El document subratlla que «en les instal·lacions en què tingui lloc la competició se seguiran, en tot cas, les mesures de prevenció i protecció establertes per les autoritats sanitàries i el Consell Superior d'Esports».

El departament d'acreditacions de LaLiga serà l'encarregat de recopilar les sol·licituds d'acreditació dels diferents mitjans de comunicació, en la forma habitual, mitjançant el portal d'acreditacions, i enviarà al departament de Seguretat de LaLiga i al club local la llista corresponent.

«Els serveis competents de les empreses de comunicació han d'acreditar l'estat d'apte per entrar als estadis de tots els empleats de mitjans de comunicació que pretenguin acudir als partits, aportant la documentació en els mateixos terminis que la resta d'empreses», assenyala el text.

Per poder rebre l'acreditació s'han de complir els «requisits d'entrada» inclosos en el protocol general, com són «acreditar la identitat, tenir el document d'apte per entrar a l'estadi, prendre la temperatura abans d'entrar, portar guants i mascareta i rentar-se les mans amb hidrogel».

En el protocol s'especifica que amb «la desinfecció de l'estadi es delimitaran les zones de trànsit dels empleats de mitjans de comunicació i es marcaran, amb els adhesius realitzades a l'efecte, els llocs fixos de treball».