El Col·legi de Periodistes va convocar ahir una assemblea general extraordinària amb caràcter d'urgència per al 6 de juliol, en què es decidirà sobre la venda d'un dels immobles que l'organització té a l'edifici de la seu central de Rambla Catalunya.

«En les últimes setmanes hem estudiat diferents mesures per intentar salvar el Col·legi del tancament i per garantir la seva viabilitat, si no, no podria continuar», va dir ahir el degà del Col·legi, Joan Maria Morros.

L'assemblea debatrà la venda de l'immoble entre 'altres mesures per intentar eixugar un deute que aquest any s'ha incrementat gairebé mig milió d'euros per l'aturada de les activitats i el tancament dels quioscos que el Col·legi té en concessió.

Amb la venda d'aquest pis, que no acull activitat del Col·legi, l'entitat «eixugaria» el mig milió d'euros de deute que preveu sumar aquest any. De cara a l'any vinent, gestionarien els comptes amb un deute de 900.000 euros, l'habitual dels últims anys i que l'entitat «redueix de mica en mica cada any».