El Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que enguany està marcat per la impossibilitat de realitzar actes massius a causa de la crisi del coronavirus, portarà a TVE una programació especial amb cinema, documentals i programes d'actualitat en televisió, ràdio i web per celebrar la diversitat.

La 2 està dedicant tot el mes de juny al cinema que ha reflectit la situació, lluites, problemes o inquietuds del col·lectiu LGTB +. Es tracta de drames, comèdies o musicals de totes les èpoques a El Cine de La 2 ( Heartstone, corazones de piedra, Freeheld, un amor incondicional, Jake i Tom de Finlàndia); Versión española, que estrena aquest diumenge Carmen y Lola en el primer programa amb col·loqui després de l'alerta sanitària, i Días de cine clásico.

La programació especial també inclou documentals com Imprescindibles, que s'emet avui, i que descobrirà Àngel Pavlovsky. L'actor repassa la seva carrera i peripècies personals en aquest documental mentre prepara un espectacle que serà el comiat del seu personatge, La Pavlovsky, tota una estrella de l'escena convertida en icona homosexual.

Documentos TV emetrà el 6 de juliol Homoterapia, una denúncia sobre les associacions, evangèliques i catòliques, que imparteixen teràpies de reorientació sexual a EUA i Europa.

Crónicas reemetrà l'1 de juliol El tiempo del arco iris, sobre l'evolució dels drets del col·lectiu LGTBI a Espanya, que anirà seguit del documental Cárceles bolleras, una producció que visibilitza la realitat de les relacions lèsbiques a la presó.

RTVE Digital ha preparat una programació especial de Somos Cine per a aquests dies. Ja està disponible Una mujer fantástica, l'aclamada pel·lícula guanyadora de l'Oscar i el Goya a la millor cinta estrangera; Tierra firme, Barcelona, nit d'estiu i Barcelona, nit d'hivern. El portal també inclou altres títols relacionats amb aquesta temàtica com La vida de Adele i De chica en chica.