TV3 estrena dimecres 'Per què volen els avions?" un espai "inclusiu que vol trencar estereotips" presentat per Eloi Collell, un jove de 32 anys amb síndrome de Down. Consta de sis capítols de trenta minuts, cada un dels quals pretén respondre una pregunta del seu presentador, amb un convidat per emissió, com Carme Ruscalleda i Els Catarres. La proposta es va presentar a una crida de la CCMA per trobar nous talents i formats innovadors per al canal 33. Però el seu contingut va seduir el departament de Nous Formats i el director de TV3, Vicent Sanchis, i s'estrena directament a TV3 en 'prime time'. "És un projecte molt interessant, intel·ligent i fet des d'una visió optimista, des d'un altre punt de vista", argumenta Sanchis.

El departament de Nous Formats posa en valor la figura del presentador, Eloi Collell, que entoma el repte sense ser periodista. Però "té la virtut més interessants dels periodistes, la curiositat", ha destacat el seu responsable, Miquel Garcia, aquest dilluns. Segons Garcia, 'Per què volen els avions?' està fet "amb molta sensibilitat i fuig de paternalismes".

"Ho volia fer molt bé perquè represento el col·lectiu amb síndrome de Down i altres discapacitats. He tingut l'oportunitat d'explicar que podem fer moltes coses, com ara presentar un programa de televisió.", ha expressat al seu torn Collell.