Mònica Terribas, directora i presentadora d' El matí de Catalunya Ràdio, deixarà el programa i no el presentarà la temporada vinent, segons va anunciar ahir al matí en directe, el dia que culminava la seva setena temporada. La periodista va explicar que la decisió no respon a «cap motiu d'índole personal, familiar ni pels horaris», sinó al fet que «els engranatges d'una màquina tan exigent com aquesta no es poden permetre cap grinyol, i menys ara» i creu que «ara grinyolen», i va deixar entendre possibles malentesos interns amb la direcció de la cadena.

Alhora, Terribas es va mostrar confiada que la direcció de l'emissora trobarà «una altra enginyera que faci rutllar el motor com ells volen». «Tanco una etapa amb errors i errades, però sabent que no ens hem traït en el servei que fem a la societat», va precisar.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va agrair ahir la «dedicació i el compromís» de Mònica Terribas després de l'anunci de la periodista de no continuar al capdavant d' El Matí de Catalunya Ràdio, una decisió «personal» que «impactarà la propera temporada. És de justícia reconèixer la feina que ha fet durant aquests set anys», va dir Gordillo en Comissió de Control de la Corporació al Parlament. El director va afirmar que el llegat de Terribas els ajudarà «a trobar un relleu tan reeixit o més que el que deixa ella». Per la seva banda, la directora de la CCMA, Núria Llorach, va comunicar que dilluns s'ha convocat un Consell de Govern extraordinari on s'ha demanat la compareixença de Gordillo, per tal que els membres «puguin valorar» la decisió.

El periodista Antoni Bassas, que també havia estat al capdavant d' El matí de Catalunya Ràdio, va enviar un missatge de suport a Terribas a través de Twitter: «pensa en tot el tresor que has trobat fent el viatge que has fet». Bassas, que va deixar la seva posició com a presentador del matinal per discrepàncies amb la direcció, també va aprofitar per dir a Terribas que «no en sé res però em sembla que ho entenc tot».