La presència televisiva de les dones com a expertes i professionals del món sanitari passa de ser paritària a representar només el 28% i el 39% del total de veus durant la pandèmia, segons un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya del mes de març i fet públic ara. En períodes ordinaris, les dones sanitàries registren gairebé un 47% del temps de paraula, un percentatge equivalent al que reben les dones expertes, d'acord amb les xifres del CAC del 2018.

Segons l'informe, les dones han tingut una presència escassa en la gestió sanitària de la crisi, on s'inclouen actors com ara els fabricants de vacunes. Pel que fa a l'atenció de les persones, sí que han tingut un temps majoritari: el temps de paraula de les dones que es fan càrrec de l'atenció bàsica i hospitalària és del 57,5%, mentre que entre els experts amb responsabilitat de gestió és del 27,7%.

Per fer l'informe, el CAC va analitzar una mostra dels TN migdia i TN vespre de TV3, a més dels magazins i programes especials de seguiment de la crisi sanitària, entre el 13 i el 31 de març.