Catalunya Ràdio va presentar ahir la programació de la temporada 2020-2021, amb el relleu ja anunciat al capdavant d' El Matí de Catalunya Ràdio, que dirigirà i presentarà Laura Rosel a partir de dilluns. La graella inclou nous programes com El búnquer, amb Jair Domínguez i el Peyu; Adolescents XL, de Roger Carandell; Kids XS, de Pau Guillamet i Txell Bonet; i el nou espai de temàtica LGTBI Ja m'entens, de David Àvila, en format podcast. L'emissora manté Crims de Carles Porta, que també impulsarà a partir de l'octubre El segrest. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, constata que el nou magazín matinal culmina el projecte de renovació de la ràdio pública «iniciat des de la direcció el 2016».

Laura Rosel dirigirà i presentarà El matí de Catalunya Ràdio a partir del 31 d'agost, després de set temporades presentat per Mònica Terribas. El subdirector de l'ACN i responsable del programa els dos últims estius, Albert Segura, serà el subdirector de l'espai. Reivindicant el llegat de Terribas, Rosel avança que l'aposta és «fer ràdio» pendents d'allò que passa «al carrer, de la gent que més ho necessita i de col·lectius desatesos». «Escoltaran molta actualitat, obrirem una finestra per respirar en una temporada que deixem enrere molt dura i amb incerteses a l'escola, en l'àmbit de la salut i la política o fins i tot en el Barça», va precisar.

El nou matí de Catalunya Ràdio centrarà també l'aposta en l'entreteniment, en una temporada que comptarà amb Albert Pla, Queco Novell, Samanta Villar, Jair Domínguez, Santi Villas, Dolors Boatella, en Peyu, Xavier Sala-i-Martin, Carles Porta, Toni de la Torre i Anna Guitart, entre d'altres.

Així, la graella estrenarà dos nous programes d'humor i entreteniment en aquesta temporada al final del dia: El búnquer, d'en Peyu i Jair Domínguez, de 22.05 a 23.00, i Adolescents XL, de Roger Carandell, de 23.05 a 00.00. El programa de Carandell s'estructura en tres grans blocs. El tema del dia obrirà la nit, amb l'anàlisi de les periodistes Marta Montaner i Cèlia Forment Bori. El segon bloc dona pas a l'entreteniment amb l'espai Les incompreses, amb Juliana Canet, Bru Esteve i Joan Grivé comentant el tema del dia. I la tercera part està reservada a les seccions, amb col·laboradors temàtics parlant d'economia pràctica, política, ciència i cultura.