Des d'ahir, divendres, està disponible a Amazon Prime Video la sèrie documental sobre la vida de Fernando Alonso. Aquesta estrena, precisament, coincideix amb l'anunci de la seva tornada a la Fórmula 1 amb Renault després de dos anys corrent a Daytona, Indianapolis, Le Mans i el Dakar. L'asturià, a més de mostrar la seva vida esportiva, obre en aquest documental les portes de casa seva i de la seva vida. «Vaig creure que era un bon moment, que podia ense-nyar què hi ha darrere de la vida d'un pilot, la voràgine en què he viscut. El documental ha quedat molt maco. Per a mi són coses normals, però per a la gent pot ser molt emocionant. Veuran la vida activa que pot tenir un pilot de curses», apuntava dijous el pilot en una roda de premsa.

N'ha quedat tan satisfet que «ja hem començat a gravar la segona temporada. És obvi que es tractarà sobretot el meu retorn a la F1. Els preparatius, moltes coses que no es veuen. En definitiva, què va passar des de l'anunci fins a la primera cursa», va assenyalar.

Tornar a la Fórmula 1 després de dos anys d'absència és un gran repte, però no l'espanta. «La mentalitat de la F1 és bastant única dins dels esports de motor. Hi ha màxima exigència i perfecció, que no hi ha en un altre lloc. Tinc un garatge remot a casa, seguint al detall les curses i involucrat en tot el que es fa els caps de setmana de curses. Hi haurà pocs test. No passa en cap altre esport ni disciplina. Cal tenir-ho tot estudiat i perfeccionat», va replicar Alonso.

Complir els reptes

El documental i el llibre ajuden a descobrir el veritable Alonso, tot i que «això no em preocupa. A les xarxes socials sempre ataquen els personatges públics. El que m'importa de veritat és el que pensa qui està amb mi. No entenc qui critica i no em coneix». Reconeix tanmateix que té algunes «pors», com ara la que li provoca «el virus».

Fernando Alonso assegura que torna perquè «des de petit sempre m'ha encantat conduir. Necessito diàriament tenir un volant a les mans i en aquests dos anys fora de l'F1 he pogut complir molts desitjos que volia fer en el passat. A la Fórmula 1 avui no hi ha gaire competitivitat i per això vaig decidir allunyar-me i complir els reptes. No es tracta d'una revenja ni res en particular. Els reptes m'apassionen i crec que és el moment de tornar a la competició».