El periodista Jordi Évole estrenarà aquest dimecres la pel·lícula Eso que tú me das, «una muntanya russa» d'intensitats al voltant de la darrera conversa amb el cantant Pau Donés, mort el mes de juny a causa del càncer que patia. La cinta arribarà a 245 sales i ahir la va presentar davant de la premsa, equips mèdics, músics i familiars i amics del cantant. Évole va remarcar que de tota l'experiència destaca «la seva reflexió sobre la por», i la seva «constant invitació a viure i la manera que té de dir-ho».

Va assegurar que des del principi tenien molt clar que la xerrada no havia de ser lacrimògena, sinó que també havia de tenir moments d'humor. «No ens hauríem permès de fer un documental morbós», va dir Évole, que considera que no hauria seguit amb la història perquè se sent molt incòmode amb el sensacionalisme i la morbositat. «No ha estat difícil no caure en la morbositat, perquè no hi estem d'acord i no és un gènere que practiquem», va dir. A més, va remarcar: «El Pau i jo ja vam arribar plorats a la conversa. Havíem plorat durant el procés i el dia que em va trucar», va dir Évole. Va detallar que aquell dia Donés el va trucar per dir-li que havia rebut l'alta de l'Hospital Moisès Broggi per anar a morir a la Val d'Aran. Més enllà d'aquell moment tot va ser serenor, i va assegurar: «L'emoció no ens va envair ni va haver-hi plorera, excepte quan ens vam acomiadar».

El dol i l'aprenentatge

Sobre l'efecte del documental, Évole va assegurar que «m'ha ajudat a afrontar el dol, em va ajudar a veure les coses des d'una altra perspectiva». «Fins llavors era algú de molta acció, i després d'això, no he deixat l'acció però tendeixo a la reflexió. Crec que la pel·lícula pot ajudar tothom a reflexionar», va puntualitzar. Va descartar tanmateix que sigui com les ensenyances de quan es fa un viatge a l'Índia, que canvia les persones però «al cap de 15 dies són al McDonald's». Évole va reconèixer que «la xerrada amb el Pau, i el que ha vingut després, la segueixo tenint present, i ha tingut un rastre en mi».

El periodista va afirmar que aquest projecte li ha donat grans lliçons que cal tenir a la vora. Eso que tú me das és una producció del grup Atresmedia i Producciones del Barrio que, després de passar pels cines, es veurà a Atresplayer.