"Si no guanyem, esteu tots acomiadats". Al restaurant El Badiu de Queixans es van prendre seriosament la seva participació al concurs de "Joc de Cartes" emès aquest dimecres a la nit per TV3 i que va enfrontar quatre restauradors de la Cerdanya per decidir qui serveix el millor trinxat. Els responsables d'aquest establiment situat a tocar de Puigcerdà es van endur la victòria tot i que la categoria específica que puntuava el trinxat de cada restaurant no va ser per a ells, si no per al Bon Appétit. El programa sencer el pots veure en aquest enllaç.

En aquest episodi, "Joc de Cartes" va proposar un duel territorial per saber on cal anar per degustar el plat degà de la cuina ceretana, fet a base de col i patata. A Puigcerdà, el presentador i cuiner Marc Ribas va conèixer l'Anna, propietària i cap de cuina del restaurant Bon Appétit, una dona riallera i alegre amb un paladar molt fi. Ben a prop de la capital de la Cerdanya també va visitar el restaurant El Badiu, un espai d'oci i restauració en què el propietari, Mauro Maqueda, va voler sorprendre els seus contrincants amb uns plats i unes presentacions, segons ell, «diferents». I més al nord, a Llívia, va gaudir de la gastronomia del restaurant Únic Parc, amb un novell Raül Patarro als fogons; i, finalment, del Rita Porta, un local amb més de cent anys d'història i que té com a propietari Genar Muntané.

El programa, com ja ve essent habitual, va tenir moments de tensió i punyalades entre els participants. L'Anna, del Bon Appétit, havia treballat a l'Unic Parc. D'aquella època no en guarda bon record i en la seva tornada a l'establiment, no es va mossegar la llengua a l'hora de criticar. A més, al cuiner d'aquest local, el Raúl, tampoc li van acabar de sortir les coses i no va aprofitar l'oportunitat per lluir. Va innovar quan no tocava, canviant el tipus de patates que sol cuinar, i el resultat va ser un trinxat massa líquid.

Durant la visita al Rita Porta, la mateixa Anna tampoc va quedar massa satisfeta i no va dubtar en criticar les cadires, la presència de mosques, algun got brut i claus fora de lloc. Potser va ser estratègia?

I tampoc va triomfar el trinxat d'El Badiu, molt ben presentat, però amb poc gust. Tot i així, el Mauro i el seu restaurant, amb una puntuació de 7,5, es van proclamar guanyadors del programa. L'Únic Parc va treure un 7,1 i el Rita Porta, un 7,0. El Bon Appétit va quedar el darrer amb un 6,6 tot i que, paradoxalment, i a parer de Marc Ribas, el trinxat de l'Anna va ser el més gustós. Li va posar un 8, mentre la resta es va endur un 6 cadascú.