The Crown arriba a la seva quarta temporada els anys 80 i la irrupció d'una feble i acriaturada Lady Di rivalitza amb la fortalesa de Margaret Thatcher en els nous capítols de la sèrie de Netflix, en la qual, de nou, els millors moments són a càrrec d'Olivia Colman i Helena Bonham Carter. La reina Isabel i la seva germana, la princesa Margarida, perden espai en aquest nou lliurament de la sèrie, que s'estrena aquest diumenge a Netflix, però és impossible batre el mestratge de Colman i Bonham Carter, que s'apoderen de la ficció cada vegada que apareixen a la pantalla.

Ni l'estupenda caracterització de Gillian Anderson com la dama de ferro ni la popularitat del personatge de Lady Di (interpretada per la jove Emma Corrin) són suficients per prendre el protagonisme a les dues millors actrius de la sèrie, que s'acomiaden amb èxit dels seus personatges.

A partir de la cinquena temporada, Imelda Staunton i Lesley Malville prendran el relleu i interpretaran la reina i la seva germana. Tampoc Corrin repetirà com a Lady Di, que en les dues últimes temporades de la sèrie estarà a càrrec d'Elizabeth Debicki.

La relació i l'enfrontament entre la reina Isabel i Thatcher -primera dona a ocupar el càrrec de primer ministre de la Gran Bretanya- regalen els millors moments dels deu capítols d'una temporada que arriba precedida d'un gran interès per veure a la pantalla Diana Spencer.

Després d'un tercer lliurament en què el príncep Carles deixa escapar Camilla Shand, que es casa amb Andrew Parker Bowles, The Crown inicia la quarta amb el príncep Carles (de nou Josh O'Connor) a la desesperada recerca d'una esposa i futura reina. Peter Morgan, el creador i guionista de la sèrie, traça un retrat de Lady Di amb poca condescendència. La presenta com una jove fràgil, inexperta, amb escassa preparació i problemes de bulímia, augmentats per la fredor del seu marit i de la família reial.