Aquesta nit, a les 22.55 h, TV3 estrena El bolo, un programa que porta la cultura a llocs on no és habitual veure espectacles. El format proposa, per primera vegada, desplaçar la cultura dels escenaris cap als racons més íntims i inversemblants de Catalunya. La presentadora Emma Quadrada és l'encarregada d'acompanyar els artistes més destacats del país a diferents espais insòlits per fer un concert, representar una obra de teatre, fer un espectacle de dansa o una acció performativa. Els amfitrions, seguidors incondicionals de l'artista, disposen de 48 hores per convertir el menjador, la ter-rassa, una masia, un parc urbà o un mercat municipal en el nou escenari improvisat.

A més, a cada programa, el músic i compositor Arnau Tordera descobreix grups, companyies, artistes emergents i noves promeses del territori català. Seran sempre artistes de l'entorn de l'amfitrió i amb ells es podrà descobrir els teloners perfectes, desconeguts pel gran públic, però amb moltes coses a dir. Artistes, sovint desconeguts pel gran públic, que treballen de valent per obrir-se camí enmig del mercat i les produccions mainstream. Cantautors com Coloma Bertran, Sergi Estella, Elena Martinell; compa-nyies com Baluska, Theatrum Mundi, Holoque, Emilia Gargot; grups com Les Buch, el Pony Pisador, A-Ritmiks o Els homes que parlen sols; poetes com Carla Fajardo o grafiteres com la Malícia; i creadors de música electrònica com Enai, i ballarines professionals com Laura Marsal.

El primer capítol se centrarà en les arts performatives. La Fura dels Baus explicaran com, al llarg de la seva trajectòria, han conquistat mig món amb els seus espectacles. En Joan, que és molt fan de la companyia perquè de jove tenia la seva pròpia compa-nyia de teatre i arts performatives, demana a un vell company de teatre, en Piru, que l'ajudi a preparar el terreny on La Fura farà l'espectacle, i aconsegueixen una masia a Sant Boi de Lluçanès.

La cantant Suu, Els Amics de les Arts, Sol Picó i la companyia T de Teatre seran també protagonistes en la resta de lliuraments d'aquest nou programa de producció pròpia que neix amb l'objectiu de donar suport a la cultura en un moment tan delicat com l'actual.