La batalla per la propietat de la prova El Rosco va viure ahir un nou capítol als tribunals. El grup Atresmedia (Antena 3) va llançar la seva ofensiva per intentar frenar la demanda interposada per la societat holandesa MC & F Broadcasting Production and Distribution CV per la possible vulneració dels drets de propietat intel·lectual per l'emissió d'aquesta popular prova al programa Pasapalabra, concurs en el qual els participants han d'encertar una paraula començada per cada lletra de l'abecedari, a partir de les seves definicions.

A la vista prèvia que es va celebrar ahir al jutjat mercantil de Barcelona que tramita el procés, l'advocat d'Atresmedia va sol·licitar que la demanda no arribi a judici perquè l'objecte de la mateixa és «cosa jutjada», doncs, en la seva opinió , el fons de l'assumpte va ser resolt en un anterior litigi que es va tancar a l'octubre de 2019, després de nou anys de plet, quan el Tribunal Suprem va obligar a Telecinco (del grup Mediaset) a cancel·lar el concurs, com requeria la productora britànica ITV.

El lletrat de MC & F, en canvi, va argumentar que «les peticions són diferents, a l'igual que les raons de les mateixes», alhora que va recordar que ells no van intervenir en l'anterior plet. «La demandant no és hereva del cas anterior» va tancar el lletrat. El magistrat, que va acceptar diferents documents i testimonis, ha de dictar una en breu resolució.

Resoldre el fons

L'empresa holandesa reclama ara els drets de propietat intel·lectual sobre la prova d' El Rosco i, en una vista celebrada el 21 de juliol passat, va demanar que, de forma cautelar, el jutjat suspengués la seva emissió a l'espera de resoldre sobre el fons de l'assumpte. El jutge, però, ho va descartar, però el procés ha seguit el seu curs per dilucidar el fons de la demanda. El magistrat ha de decidir ara si accepta la qüestió prèvia de «cosa jutjada». Si és així, es desestimarà la demanda i, en el cas contrari, es fixarà el judici.