La noche temática compleix 25 anys a La 2 de Televisió Espanyola. El 3 d'octubre del 1995 el programa emetia el seu primer reportatge, per sumar en tots aquests anys en antena més de 2.000 documentals i 400 pel·lícules emeses. Un total que després de 25 anys en antena constitueixen un rècord en l'actual panorama audiovisual. Un programa on es combinen documentals units per un tema comú. Per celebrar-ho, el veterà espai de la televisió pública ofereix aquesta nit una edició especial amb tres prestigiosos documentals, amb tres brillants protagonistes que representen l'essència del programa en les últimes temporades.

Bobby Kennedy, el sueño roto de América s'acosta a la vida política i social dels anys 60 als Estats Units de la mà dels Kennedy, una família marcada per la tragèdia. Josephine Baker, la historia de un despertar:la primera gran estrella negra de la Història va encarnar l'alliberament de la dona ballant amb picardia i desimboltura. Vida animada és un documental nominat als Oscars, explica l'experiència personal d'Owen Suskind i la seva família a la recerca de la comunicació en el laberint autista.

Setmana rere setmana, La noche temática convida l'espectador a reflexionar sobre temes actuals com el racisme, la sanitat, la investigació del càncer o el medi ambient amb diversos reportatges.