La propera edició dels Premis Feroz ja té nominats. Els premis de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya han col·locat Patria, de la plataforma HBO, com a gran favorita amb set nominacions. La ficció basada en la novel·la de Fernando Aramburu aconsegueix la nominació a millor sèrie dramàtica, a més d'una nominació per a les seves dues actrius protagonistes (Ane Gabarain i Elena Irureta), i per les seves dues actrius secundàries (Susana Abaitua i Loreto Mauleón). Al costat d'elles se sumen dos actors del repartiment, Mikel Laskurain i Eneko Sagardoy.

La següent ficció amb més nominacions (sis en total) és l'acabada d'estrenar 30 monedas, també d'HBO, d'Álex de la Iglesia, que també compta amb nominacions per Megan Montaner, Eduard Fernández, Carmen Machi i Macarena Gómez. Per la seva banda, Antidisturbios, de Movistar, també destaca en la llista com a millor sèrie dramàtica i nominacions per als seus protagonistes, Vicky Luengo, Raúl Arévalo, Álex García i Hovik Keuchkerian.

El grup Atresmedia assoleix tres nominacions per a Veneno, considerada per la crítica una de les revelacions de l'any. El biòpic firmat per Javier Calvo i Javier Ambrosi optarà als premis a millor sèrie dramàtica, millor actriu protagonista (Daniela Santiago) i la sorpresa de Paca la Piraña com a millor actriu de repartiment.

Crida l'atenció que la categoria de comèdia només compta amb quatre sèries nominades: ¡Vamos Juan! (TNT), la recentment estrenada Nasdrovia, Mira lo que has hecho, de Berto Romero i Vergüenza, les tres últimes de Movistar. La gran perdedora en aquesta edició dels guardons és Netflix, que no aconsegueix ficar cap de les seves ficcions entre les nominades als premis.

Pel que fa a les categories de cinema, la pel·lícula La boda de Rosa domina la competició amb nou candidatures, incloent la de millor pel·lícula de comèdia. També destaquen Las niñas i Akelarre, totes dues amb sis nominacions. La gala dels guardons se celebrarà el pròxim 8 de febrer.