El director del programa de TV3 Està passant, Toni Soler, va admetre ahir davant del jutge haver-se equivocat amb el gag en què van comparar els Mossos amb gossos, després de les càrregues en les protestes per la condemna a la cúpula del procés, i va al·legar que no volien ofendre i es van disculpar en antena. Segons van informar fonts judicials, Soler va comparèixer ahir com a investigat davant el titular de jutjat d'instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat, al costat de dos dels seus col·laboradors, Jair Domínguez, i Magí Garcia, acusats d'un delicte contra les institucions de l'Estat, en la modalitat d'injúries greus als cossos i forces de seguretat.

El jutge va imputar Soler i els seus dos col·laboradors per emetre en el seu programa d'humor, el 16 d'octubre de l'any passat, en la setmana dels disturbis després de la condemna a la cúpula del Procés, un gag en què comparaven als Mossos d'Esquadra amb gossos, aprofitant la similitud fonètica en català entre «mossos» i «gossos». Segons les fonts, Soler, que només va respondre a la seva defensa, va al·legar davant del jutge que en el programa següent a l'emissió del gag, com a director i responsable de tot el que es diu al programa, va admetre davant l'audiència que el to havia estat inadequat i que la seva intenció no era ofendre, pel que va reconèixer que s'havien equivocat.

En la seva declaració davant del jutge, Soler també va argumentar que no tenien intenció de lesionar la dignitat de cap col·lectiu, ja que es tracta d'un programa diari i d'actualitat que es mou en una línia on de vegades, va esgrimir, és fàcil que el to pugui ser «més o menys ofensiu», segons les fonts. Quan el to és ofensiu, com Soler va reconèixer que va passar amb l'emissió del gag, el programa admet que s'ha equivocat i demana disculpes, com va reiterar ahir.

Segons Soler, en el seu programa van incorporar uns comentaris sobre els Mossos en to de burla, en línia amb les que fa habitualment a TV3, on, va assegurar, sempre ha treballat fent ús de la llibertat d'expressió i intentant limitar els perjudicis i ofenses.