Pot ser que la pandèmia ho hagi capgirat tot en aquest Nadal atípic, però hi ha tradicions que estan garantides, com l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que per a això són Reis Mags. Aquest any no hi haurà cavalcades de carrer, però els petits podran seguir la rebuda de Ses Majestats a Barcelona a través d'especials a TV3, TVE i Betevé.

Els Reis desembarcaran a la capital catalana, al parc del Fòrum, dimarts, dia 5, a la tarda a bord del pailebot 'Santa Eulàlia'. Allà els rebran les autoritats, que els faran entrega del pa i la sal i pronunciaran els habituals discursos de benvinguda. Una vegada rebin les claus màgiques de la ciutat, Melcior, Gaspar i Baltasar es disposaran a comprovar de primera mà com funciona tota la logística de classificació de cartes i els preparatius per a l'esperat repartiment de regals durant la nit.

MÚSICA I MÀGIA

La retransmissió per a la desconnexió en català de TVE començarà les 19.10, amb Anna Simon, Amat Carceller i l'os rentador Nacho al capdavant. També hi haurà actuacions del grup Xiula i del mag Pere Rafart, així com connexions amb ciutats com Tarragona, Lleida, Girona i l'Hospitalet de Llobregat per comprovar com va allà l'arribada dels Reis Mags.

A TV3 i el Super 3 (19.25h), la retransmissió anirà a càrrec de Llucià Ferrer i la 'youtubera' Laia Oli, que no només comentaran l'arribada de Ses Majestats a Barcelona, sinó també escenes inèdites de com revisen i coordinen tota la logística per al repartiment de regals, així com la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar a altres ciutats catalanes. Com ja és tradició a la cadena, el ninot Mic i el seu amic 5 Segons seran els que acomiadin el programa.

La 'Nit de Reis' de Barcelona també es podrà seguir a Betevé aquest dimarts 5 de gener, a partir de les 18.35 hores i aproximadament fins a les 21.00. Amb Jordi Montalbo i Núria Dias al capdavant, el programa especial inclourà l'espectacle 'La Màgia d'Orient al Fòrum', produït per l'Institut de Cultura de Barcelona.