'La isla de las tentaciones' afronta des d'aquest dijous (Tele 5, 22.00 hores) la seva tercera temporada amb el repte de superar el contundent èxit de les seves dues edicions anteriors, convertides en una de les sensacions televisives de l'any de la pandèmia. El llistó ha quedat tan alt que tothom es pregunta com se les enginyarà Tele 5 per no defraudar les expectatives. La resposta és a les novetats que presenta el format per no morir d'èxit: una escandalosa sirena que atordirà els concursants cada vegada que la seva parella se sobrepassi i un càsting «diferent» que propiciarà l'edició «més emocional» de la seva curta història.

Sandra Barneda seguirà al capdavant del 'reality' de les infidelitats, però aquesta vegada acapararà tot el protagonisme en assumir també la presentació dels debats, en detriment del seu company, Carlos Sobera. La veurem els dijous a les gales i els dilluns en el debat, ja que només hi haurà una entrega setmanal. «Un 'reality' necessita que el seu conductor el visqui amb intensitat», explica el director de continguts de Mediaset, Manuel Villanueva, per justificar la ubiqüitat de la presentadora catalana.

Quant a les novetats, la més 'sorollosa' és la incorporació de la denominada 'llum de la temptació', que no és més que un vulgar 'xivato' destinat a treure de polleguera els participants compromesos. Instal·lat a cadascuna de les viles, s'activarà il·luminant-se i emetent el so d'una alarma quan un dels nois o noies traspassi el límit marcat prèviament per la seva parella.

Aquestes línies vermelles, fixades abans d'iniciar la convivència, vénen a ser les situacions que cada un d'ells no està disposat a tolerar. El senyal lluminós i acústic els alertarà que a la vila on resideixen les seves parelles s'han sobrepassat aquests límits, tot i que no sabran què ha passat exactament ni qui és el 'pecador' o 'pecadora'. «La veritat és que l'alarma sona fort», avisa la presentadora.

Barneda avança que aquesta tercera entrega és «la més emocional de totes». Per demostrar-lo, confessa a manera de secret un detall que deixarà impactat a més d'un: «Vam començar a gravar una setmana després d'acabar la segona, i al cap de tres dies els membres de l'equip i jo hi estàvem tan enganxats que no recordàvem els participants de l'anterior edició». Aquesta sorprenent llacuna mental es va fer més profunda quan els temptats van demanar parlar amb ella per fer-li una advertència: «Tingues clar, Sandra, que nosaltres estimem les nostres parelles de veritat».

Fogueres arrasadores

Enmig d'un ambient tan asfixiant, no és estrany que es produïssin 'fogueres' capaces d'arrasar tota l'illa. «N'hi ha una que no és de confrontació i que no s'ha viscut mai perquè és diferent i molt complicada», avisa en to enigmàtic abans de reconèixer el seu sofriment: «Ho vaig passar malament en les fogueres perquè ells ho van passar molt malament».

Segons adverteix Barneda, aquesta vegada caldrà veure els debats per «poder seguir les històries», ja que inclouran imatges inèdites i complementàries. «Els debats m'exigiran molta feina de contenció perquè jo sé tot el que passa: hauré de ser molt més neutral per no donar pistes», apunta.

A part de la inquietant alarma per a infidels, que Villanueva compara amb «l'albirament de l'iceberg al 'Titanic'», la tercera entrega reserva una altra sorpresa als participants. A diferència d'edicions anteriors, la separació de les parelles per iniciar l'experiència es produirà en el moment en què desembarquin a l'illa i es reuneixin a la platja per primera vegada amb Barneda.