"El segon semestre a la universitat comença carregat de novetat. En el seu retorn a les aules, Pol Rubio i els seus companys es troben amb un paranimf en obres. En Pol entaularà una relació especial amb l'encarregada de les tasques de restauració de l'edifici. A més, es retrobarà amb un antic amic que li portarà una mala notícia que canviarà la seva vida per a sempre". Aquest és l'argument de la segona temporada de 'Merlí. Sapere aude', l'èxitosa sèrie protagonitzada per Carlos Cuevas i que s'estrenarà el mes d'abril a Movistar+, segons ha informat la companyia.

A 'Merlí. Sapere aude", el seu creador, Héctor Lozano, es recolza en les grans preguntes de la filosofia com el lloc de l'ésser humà en la immensitat de l'univers, l'atzar i el destí, la paradoxa entre la veritat i la mentida o l'ètica per a desenvolupar l'evolució personal de Pol Rubio (Carlos Cuevas) i els seus amics, i que significarà un pas crucial fins a la maduresa.

"Si la primera temporada va servir per adaptar-se als estudis, conèixer als nous companys de viatge del protagonista i gaudir de les classes de la seva nova mentora María Bolaño (María Pujalte), aquesta segona dóna un pas molt major pel que fa a la maduresa de Pol", explica Héctor Lozano. "El repte per a mi ha estat fer passar al protagonista per un important problema que creuarà tota la temporada; i, a la vegada, sorprendre amb la temporada més optimista de la sèrie. 'Merlí. Sapere aude' és una sèrie de personatges i trames molt properes, amb temes universals, i la intenció és entretenir i fer reflexionar a l'espectador que ha crescut amb la sèrie. Per a mi és un gènere, el de presentar 'porcions de vida' amb el que em sento còmode i en el qual 'Merlí. Sapere aude' encaixa perfectamente".

Cares noves

Menna Fité torna a dirigir aquesta ficció protagonitzada per Carlos Cuevas, en el paper de Pol Rubio, i per María Pujalte, amb la professora Bolaño.

Els actors Pere Vallribera (Biel), Claudia Vega (Oti), Pablo Capuz (Rai), Boris Ruiz (Alfonso Rubio), Eva Martín (Silvia Montoliu) i Carmen Conesa (Vicky) completen el repartiment principal al qual s'incorporen com a nous fitxatges de la temporada l'actor nominat al Goya, Eusebio Poncela com a Dino, el propietari del bar Satanassa; i Jordi Coll (El secreto de Puente Viejo), com a Axel, un atractiu fuster.