L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït aquest dimecres al programa 'Masterchef' de TVE que promogui l'alimentació sostenible, durant un rodatge al Mercat de Sant Antoni amb motiu de la celebració de Barcelona com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible el 2021, segons informa Europa Press.

Després de la sessió de rodatge, Colau ha compartit impressions amb els presentadors del concurs, els restauradors Samantha Vallejo-Nájera, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz. En declaracions als periodistes, ha destacat el «treball pedagògic» que fan amb el programa, que li sembla fonamental per promoure una alimentació sostenible.

L'alcaldessa ha reiterat que amb la capitalitat volen millorar el sistema alimentari de Barcelona i treballar en xarxa amb els mercats, la restauració, les escoles i els productors de proximitat per millorar l'alimentació i impulsar l'economia.

«Ens ho prenem molt seriosament. No volem que sigui només una sèrie d'esdeveniments, sinó que volem aprofitar-ho per millorar el sistema d'alimentació de la nostra ciutat, perquè sigui més just, perquè tothom tingui garantit el dret a l'alimentació saludable i sostenible», ha remarcat.

Xefs internacionals

En aquest sentit, ha destacat que Barcelona concentra una restauració «de primer nivell» i xefs de renom internacional, una cosa que creu que s'ha de valorar per fer pedagogia. Colau ha celebrat que el rodatge s'hagi portat a terme al Mercat de Sant Antoni de Barcelona per donar importància a la xarxa de mercats de la ciutat, que en són més de 40.