Notícia sorpresa al món radiofònic. Europa FM ha acomiadat Javier, segons ha sabut en exclusiva YOTELE. El portal informa avui, dilluns, que Atresmedia Radio ha decidit unilateralment prescindir del màxim responsable del seu ‘morning show’ i ja no el presentarà demà, dimarts.

La direcció de l’emissora va avançar la setmana passada al presentador de ‘Levántate i Cárdenas’ que no li renovaria el contracte de cara a la temporada vinent. Tot i que la seva marxa definitiva estava inicialment prevista per a mitjans del mes de juliol, finalment s’ha pres la decisió de precipitar la seva sortida amb caràcter immediat, gairebé dos mesos abans del previst. Avui, 24 de maig, ha sigut el seu últim programa.

Juanma Romero es farà càrrec de l’espai despertador de l’emissora de manera temporal a partir de demà i fins que es decideixi qui en serà el presentador a partir del setembre. Romero s’encarregava fins ara de presentar ‘Me pones más’ cada tarda.

Així, Javier Cárdenas tanca un important cicle professional de més d’11 anys ininterromputs, que finalitzen de manera abrupta i per la porta del darrere. Segons la informació a què ha tingut accés Yotele, Atresmedia l’expulsa de manera unilateral acollint-se a una clàusula firmada amb el presentador que els permet concloure l’acord de forma anticipada.

Polèmiques que han provocat que perdi més de la meitat de l’audiència en quatre anys 

Són diverses les raons que han precipitat la decisió d’Atresmedia d’expulsar Cárdenas. D’entrada, l’enorme crisi d’audiència que travessa el seu espai (coincidint amb l’arrencada de l’emissió del seu programa a TVE), que ha passat de reunir 1.119.000 oients a l’EGM (Estudi General de Mitjans) de l’abril del 2017 a només interessar a 470.000 el mateix mes del 2021. En quatre anys ha perdut més de la meitat dels fidels.

A això se sumen les nombroses polèmiques que el català ha protagonitzat en aquest temps. Javier Cárdenas ha utilitzat l’antena d’Europa FM per abocar controvertides opinions i teories rocambolesques sobre temes molt sensibles, habitualment amb nul rigor, que han provocat nombroses queixes i incomoditat a Atresmedia.

Tant en el programa de ràdio que ha dirigit fins avui com a ‘Hora Punta’, que va presentar a TVE durant dues temporades, va arribar a assegurar que les vacunes estaven relacionades amb l’augment de casos d’autisme, una cosa desmentida de forma rotunda en el seu moment per la comunitat científica.

A la televisió pública també va arribar a assegurar que els huracans estaven creats a propòsit per l’home i va donar crèdit a notícies falses, com que les característiques psicològiques d’una persona es poden endevinar pels trets del seu rostre, entre altres qüestions allunyades de la realitat.