El FesTVal, la cita estatal per excel·lència de la televisió, arrencarà el 31 d’agost i s’allargarà fins al 5 de setembre. La capital basca serà, un any més, l’escenari que acollirà el certamen, concretament a l’espai Iradier Arena de Vitòria-Gasteiz.

Així, celebritats i personal tècnic de sèries, programes, concursos i magazins, entre altres formats, s’aplegaran al festival per conèixer, de manera inèdita, les peces audiovisuals que s’estrenaran de cara a la propera temporada; participar en trobades culturals conduïdes per experts del sector i, finalment, homenatjar i premiar els diferents programes i professionals.

De fet, en la gala de clausura del FesTVal s’entregaran els premis Joan Ramon Mainat (fundador del festival), premi Constantino Romero, premi AISGE a la Interpretació Destacada de l’any, premi FesTVal Nuevas Ventanas, premi Cima a la Igualtad i el Premi Dirige, entre moltíssims d’altres. A més, l’encarregat de presentar l’edició d’enguany serà el presentador dels informatius de TVE Diego Losada, que tindrà l’ajuda de participants com Nieves Álvarez, els còmics Santi Rodríguez, Diego Arjona i Xavier Deltell. L’actor i músic Jimmy Barnatan i Nando G. Miguel posaran la banda sonora al xou.