El Super3 dedica les tardes dels dijous a treure el costat més amè i divertit de la ciència amb l’estrena avui de dos programes dedicats als més petits de la casa i capitanejats per dos divulgadors experts en el públic infantil i juvenil: Efecte wow (20.15 hores), amb el físic català Dani Jiménez, i Bricociència (20.25), amb el nord-americà Steve Spangler.

El primer fa el salt a la petita pantalla amb nous episodis després d’haver-se emès amb gran èxit a les plataformes digitals de TVC, a Youtube i Instagram. En cadascun dels seus experiments, Jiménez i el seu equip (Bet, Jordi i Pat) protagonitzen reptes extrems portant la ciència al límit: des de ficar dins d’un globus gegant el grup Els Catarres a dormir despullats en un iglú. En l’edició d’aquesta setmana, convencen al grup Buhos per muntar una dutxa exprés barrejant 200 litres de nitrogen líquid, 100 litres d’aigua i 25 litres de sabó.

Després és el torn del divulgador Steve Spangler amb Bricociència, convertit en una estrella de Youtube amb els seus reptes científics plantejats amb materials d’ús comú. El primer programa explorarà la pressió de l’aire amb diversos experiments: envasant una nena al buit, posant un vas ple d’aigua de cap per avall i fent explotar una llauna de refresc.