El Consell de l’Audiovisual de Catalunya, després d’un ple sobre els documentals i programes de reportatges sobre les relacions entre Catalunya i Espanya emesos a TV3, ha arribat a un acord en què es constata «un desequilibri informatiu» en aquests espais al no oferir «diversos punts de vista» ni «els diferents posicionaments de la societat catalana». L’acord ha tirat endavant amb dos vots a favor (els dels consellers nomenats a proposta del PSC i del PP, Carme Figueres i Daniel Sirera) i amb el vot en contra del president, Roger Loppacher.

Així, el CAC insta la televisió pública a complir la seva «missió de servei públic» i a «corregir, amb la màxima diligència possible, la situació de desequilibri generada» que ha provocat la queixa de sectors no independentistes.

L’acord es produeix després de l’incompliment de l’Acord del CAC 27/2018, de 7 de març, en el qual s’instava TV-3 al fet que els documentals d’autor o de tesis que emeti responguin a més d’un punt de vista i ofereixin els diferents posicionaments de la societat catalana.