Mercedes Milá assegura que no sol tenir nostàlgia pel passat. «Gairebé mai recorro a ell. No em porta felicitat. Saps el que sí me la porta? Les fotos que feia el meu pare, que no em cansaré de mirar-les. Deu ser per això que m’agrada tant Instagram», reflexiona. Ni tan sols conserva a casa les entrevistes de mítics programes que va presentar fa dècades com Dos por dos, Buenas noches, Jueves a jueves o Queremos saber, sinó que se les va cedir a una amiga, que les té guardades en un lloc segur. Però per preparar Milá vs. Milá, el seu nou projecte que arriba a el canal # 0 de Movistar + avui a les 22 h, ha hagut de mirar enrere i recuperar algunes de les converses que va mantenir en els anys 70, 80 o 90 amb personatges coneguts per preparar una nova xerrada amb ells i veure com han evolucionat des de llavors.

«La idea era agafar les entrevistes antigues i traslladar-les a l’actualitat i, si aquesta persona viu i està disposada a seure una altra vegada amb la seva entrevista de fa anys, fer-la avui», explica la periodista catalana, que es va avançar als fenòmens virals amb grans hits com quan Camilo José Cela li va revelar la seva habilitat absorbint aigua d’una palangana per via anal o el gran moment «Jo he vingut a parlar del meu llibre» de Francisco Umbral. «Li hauré d’agrair tota la vida que els xavals joves em coneguin gràcies a ell. M’ho va fer passar molt malament aquell dia, però resulta que em va fer un favor», reconeix.

En les seves noves entrevistes amb José María García, Massiel, Manuela Carmena, Lola Herrera, Ramoncín i Joan Manuel Serrat no només es nota el lògic canvi físic dels convidats al contraposar les imatges antigues amb les actuals, sinó que la actitud d’alguns és avui totalment diferent de la d’ahir. A qui es troba a faltar és a Miguel Bosé, a qui la periodista va entrevistar el 1992. «Ell ha participat sempre als programes que he fet, així que seria preciós tornar a tenir-lo», indica, tot i que remarca que «ara no està per orgues». «S’ha de calmar una mica, trobar el seu lloc i deixar d’estar tan nerviós» conclou Milá.