Josep Pedrerol i Gabriel Rufián van protagonitzar aquest dimecres a la nit un dels moments més destacats de ‘El Objetivo’. El periodista esportiu i el polític d’ERC, que no es coneixien en persona, van coincidir per primera vegada al plató del programa d’Ana Pastor. Una trobada que va donar molt de joc, ja que tots dos es van animar a parlar de futbol i política amb algun dard entremig.

«Soc del Barça tot i que hi ha gent que no s’ho creu», va confessar el presentador de ‘El Chiringuito’ després que Pastor apuntés que Rufián és seguidor de l’Espanyol. Això va donar peu a què Pedrerol li fes una petició curiosa: «Com que és de l’Espanyol i polític català, podria ajudar-los a Catalunya. Que col·labori una miqueta més, que ho demostri.» 

El convidat va replicar que «el que és fàcil és ser culer», mentre que el periodista va reconèixer tenir «un carinyo especial» a l’equip blanc-i-blau: «Anava a veure partits del Barça amb la família i tot això porta a fer-te d’un equip o d’un altre. Però l’Espanyol m’ha agradat sempre i sento que cal ajudar-lo, per això t'ho demano». 

Va ser llavors quan Ana Pastor va proposar que el polític fos col·laborador del debat esportiu que modera Pedrerol: «No t’has plantejat mai un tertulià de l’Espanyol com Rufián o són paraules majors?». «Rufián es troba en una altra òrbita, en un altre món», va respondre el periodista. Tot i així, l’al·ludit va deixar la porta oberta a aquesta proposta: «Jo encantat. Teniu un sarau allà que ni al Congrés»

«El [sarau] que tu tens muntat també és bo. Prepares molt això que muntes? Quin guionista t’ajuda per muntar el xou? És curiós, té molt enginy (...) també muntes xiringuitos, però d’una altra mena», va respondre entre rialles Pedrerol, que va defensar el to del seu programa: «El Xiringuito és una realitat social. És a les cafeteries, en una xerrada d’amics... És debatre i contrastar idees». «Els polítics ho posen molt complicat. Nosaltres hem de relaxar la gent, perquè ells emprenyen el públic», va assegurar.