L’espai Sense ficció (22.05 h, TV3) estrena aquesta nit Objectiu Britney Spears, un documental produït pel The New York Times que recorre les vivències de l’artista nord-americana i exestrella del pop: de la seva primera aparició televisiva, a la fama aconseguida després del primer àlbum (Baby One More Time); de la relació sentimental trencada amb Justin Timberlake a la relació fallida amb Kevin Federline, contra qui va perdre la custòdia dels seus dos fills. El documental repassa la seva vida pública i la privada, sense oblidar els problemes psicològics causats per l’exposició pública de la seva intimitat.

La producció analitza també el tracte groller, masclista i invasiu que Britney ha rebut sovint per part dels mitjans. Amb fragments d’entrevistes que li han fet al llarg de la seva carrera, es mostra com Britney Spears ha estat tractada més com un producte que com una persona: les seves relacions personals, el seu aspecte, els seus vestits, rebien més atenció, per part de molts mitjans, que el seu treball discogràfic. Menystenint el seu esforç, se la culpabilitzava de les ruptures sentimentals i se’n qüestionava la salut mental, justament la raó principal per la qual un tribunal va imposar-li la tutela parental.

A través de testimonis propers a la vida de Britney, dels organitzadors de les manifestacions en favor seu, de periodistes de The New York Times i d’advocats presents a la causa, el documental intenta visibilitzar els aspectes de la vida de l’artista que permeten entendre el fenomen #FreeBritney. Com es converteix, en tan pocs anys, una estrella global en una joguina trencada? Com passa de ser admirada i envejada a ser compadida i protegida pels seus fans? Què té Britney Spears per esdevenir un símbol i una causa per a gent tan diversa?

El documental s’acaba abans de la decisió del jutge californià que ha alliberat Britney de la tutela parental. Però, fins i tot sense final feliç, el documental retrata el desig de Britney d’aconseguir la llibertat i el moviment de suport generat al seu voltant.