La cadena de televisió britànica ITV va ser protagonista d’un gran enrenou al país el passat dia 25 de desembre quan es va anunciar per error la mort del Papa Francesc en plena emissió dels informatius.

El programa, similar al Canal 24 hores a Espanya, estava informant del missatge que va llegir el màxim responsable de l’Església Catòlica el dia de Nadal des del Vaticà: «El discurs festiu del Papa es va centrar en les seves oracions perquè la pandèmia arribi a la seva fi. Va dir que les vacunes s’havien de posar a disposició dels més necessitats», va començar dient la presentadora, Kylie Pentelow.

Mentre desenvolupava l’explicació, la periodista al comandament de l’espai de notícies va afegir una frase que va ressonar entre els espectadors: «Es va anunciar la seva mort». No va tenir temps ni tan sols de llegir més perquè va ser conscient de l’error i va demanar disculpes: «Perdó».

El lapsus no va tardar a arribar a les xarxes socials i difondre’s entre els usuaris. Mentre que alguns seguidors es van prendre amb humor aquest error, d’altres li van restar importància.