La nova temporada d"El Foraster va arrencar aquest dilluns al Bages, a Mura, amb un episodi que va atrapar l'audiència, amb 748.000 espectadors que el van sintonitzar en algun moment, gràcies a històries commovedores com la de la Casimira, una dona de 104 anys (ara ja 105) que va perdre l'amor de la seva vida per culpa de la Guerra Civil i que des d'aleshores no s'ha volgut tornar a aparellar.

El programa de TV3 presentat per Quim Masferrer va ser el tercer espai més vist del dia a Catalunya, només superat pel TN vespre i el TN migdia. Va fer una quota de pantalla del 23% i, a més, a les xarxes va arrencar una munió de comentaris, especialment dedicats a Casimira Vallbé Puig i la seva història.

Asseguts en un banc de pedra de Mura, Masferrer va conversar uns minuts aquesta veïna del poble plena de vitalitat tot i la seva edat. El seu secret, tal com va descobrir el presentador, és que només es pren "una pastilla al dia" i menja poc. Segons el programa, es tracta de l'entrevistada de més edat que fins ara ha passat per davant de les càmeres d'El Foraster.

El moment més emotiu, però, va ser quan Vallbé va recordar l'únic amor de la seva vida. Un noi que va morir a la guerra quan tots dos tenien 19 anys. El va veure a marxar i ja no en va saber mai més res, ni el lloc on és enterrat. "Era massa jove, pobre", es va lamentar.

Mura, els seus carrers i els seus veïns van lluir a la petita pantalla. Masferrer també va entrevistar a l'Enric, un muratà que ha viatjat per tot arreu sense saber idiomes, però fent-se entendre a base de gestos; un grup d'amics que ha creat la versió local del Monopoly, el Murapoly; i la propietària d'una botiga, la Roser, que es va veure obligada a abaixar la persiana del seu negoci, el Celler, per culpa del confinament.

També hi va haver temps per parlar amb els propietaris del Puig de la Balma, una nissaga de més de 20 generacions, fer-hi ràpel amb un amfitrió sorpresa, el periodista i presentador del 3/24, Esteve Soler, i descobrir les aspiracions esportives del jove Carles Horrillo, format al Beisbol Club Manresa, que ha aconseguit una beca en una universitat dels Estats Units.

Després de l'emissió del programa de Mura es va reemetre el que va tenir Llívia com a protagonista, amb una quota del 15,8% i 215.000 espectadors, i també líder de la seva franja.

"A Mura hi he conegut gent aventurera, oberta al món i que cuida i estima el que és seu. He descobert gent que viu la vida com una aventura, un futur prometedor i un passat ple d’història. Moltes gràcies Mura", va piular Masferrer a Twitter. A continuació recollim el seu missatge i altres piulades dedicades al programa i accessibles a través del hastag #MuraTv3