La gastronomia tradicional de la comarca de Berga ha protagonitzat el primer episodi de La recepta perduda, el nou espai televisiu de La 2 conduït per l'actriu Sílvia Abril. Els primers fogons que ha visitat la catalana han estat els de Gironella i Cal Rosal, amb l'objectiu de recuperar la recepta de l'escudella de blat de moro escairat.

La tradició de menjar aquest plat pel dia de Nadal al Berguedà, n'ha garantit la continuïtat. Estrenat aquest diumenge, el primer episodi de La recepta perduda ha descobert la recepta i les històries d'aquells que la cuinen, com la de l'Antonio. Al llarg del programa, aquest mestre cansalader explica que s’ha fet un tip de cuinar l’escudella de blat de moro escairat durant 25 anys per la Fira de Nadal. Ara espera que les seves filles continuïn la tradició.

Evitar caure en l'oblit

Sílvia Abril viatjarà per tot Catalunya, llibreta en mà, per recuperar totes aquelles receptes dels nostres avis i àvies que han donat identitat als pobles de Catalunya i que ara, amb les noves tecnologies, es troben en risc de desaparèixer. A més dels plats tradicionals, Abril recollirà petites grans històries.

El resultat de totes aquestes experiències es podran visualitzar els diumenges al migdia a La 2. Les entregues també es poden recuperar a RTVE Play.