L’univers de ‘La guerra de les galàxies’ sembla que no té final, més de 40 anys després de l’estrena de la primera de les pel·lícules de George Lucas. Perquè ara es continua ampliant la franquícia amb l’estrena d’una nova sèrie, ‘Obi Wan Kenobi’.

La ficció arriba a la plataforma Disney+ aquest divendres 27 de maig amb els dos primers episodis. Al capdavant de la trama hi ha un dels personatges més emblemàtics de la saga, Obi Wan Kenobi, aquí interpretat per Ewan McGregor.

La nova ficció comença 10 anys després dels dramàtics esdeveniments d’‘Star Wars Episodi III: La venjança dels Sith’, on Obi Wan s’enfronta a la seva pitjor derrota: el pas al costat fosc del seu millor amic i aprenent de Jedi, Anakin Skywalker, convertit en Lord Sith Darth Vader, paper reprès aquí per l’actor Hayden Christensen.

S’uneixen al repartiment d’‘Obi Wan Kenobi’ Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr, Sung Kang, Simone Kessell i Benny Safdie. La sèrie està dirigida per Deborah Chow i la producció executiva va a càrrec de Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Deborah Chow, Ewan McGregor i Joby Harold. 

Com serà la temporada?

La primera temporada constarà de sis episodis. Els dos primers s’oferiran aquest divendres i després s’aniran estrenant setmanalment els dimecres fins al 22 de juny, l’estratègia habitual de Disney+. La durada dels capítols va dels 34 als 56 minuts.

Coincidint amb l’estrena d’‘Obi Wan Kenobi’, Movistar Plus+ i Disney+ organitzen aquest divendres conjuntament al Movistar Centre de Barcelona (plaça de Catalunya) un esdeveniment per a fans, dins de l’exposició sobre l’univers ‘Star Wars’ que va inaugurar fa uns dies.

La mostra, que està oberta al públic de manera gratuïta de dilluns a dissabte (de 9.30 a 21 hores) fins al 18 de juny, recull més de 60 peces originals de la franquícia i rèpliques de personatges de la saga cinematogràfica.

Destaquen les rèpliques a escala real de C-3PO i R2-D2, Darth Vader, Boba Fett i Han Solo, o la figura a escala real de Salacious Crumb. Aquestes peces han sigut realitzades a partir de motllos originals queLucasfilm Ltd. va començar a recuperar i preservar des de 1979 a partir del rodatge de ‘L’Imperi contraataca’.

A més, dins del Fan Day d’aquest divendres, l’exposició acull diversos personatges de la saga (cosplay) i un robot (a les 17 hores). Poc després, a les 18 hores, s’organitzarà una projecció dels dos primers episodis d’‘Obi Wan Kenobi’.