El «Sense ficció» d’avui emetrà a les 22:05 «265 dies sense onades», el primer film sobre la història del surf a Catalunya. Tot seguit, a les 23.15, estrenarà «Arbres genials», sobre la important funció dels arbres com a reguladors del planeta.

Malgrat tractar-se d’una costa habitualment calmada i tranquil·la, Catalunya té ja una comunitat surfista internacionalment reconeguda. El documenal «265 dies sense onades»,dirigit per Julie Gómez, mostra com l’evolució del surf ha anat en paral·lel al desenvolupament socioeconòmic de Barcelona i el seu entorn des dels anys 60.

El fil conductor d’aquest film és la història del surf a Catalunya, explicada a través dels personatges que han protagonitzat una trajectòria ja històrica. S’aborda la massificació, el localisme, la sostenibilitat i l’amenaça del canvi climàtic, comptant tant amb les noves generacions com amb els pioners del surf català.

«Arbres genials», dirigit per Emmanuelle Nobécourt, mostra el rol de valor incalculable i essencial per l’equilibri de la terra, la regulació del clima i el cicle de l’aigua dels arbres.

El documental explica com, tot i haver sobreviscut a tota mena de climes i de situacions especialment hostils, els arbres són fràgils davant la rapidesa del canvi climàtic, ja que són hipersensibles i estan ultraconnectats amb el seu entorn.

Els dos documentals podran veure’s aquesta nit a TV3.