La cadena balear IB3 preestrenarà avui, a l’Atlàntida Film Festival, els dos primers capítols de «Sicília sense morts», que està basada el llibre homònim de Guillem Fronteres, tot un èxit de vendes i amb bona crítica. La sèrie compta amb la participació de TV3, À Punt i Filmin.

La ficció, dirigida per Lluís Prieto i amb un guió de Xavier Uriz i Toni-Lluís Reyes, té 8 episodis i està protagonitzada per Fèlix Pons i Pep Tosar.

«Sicília sense morts» explica la història que es desencadena després que el president de les Illes Balears rebi una rata morta a casa. Una investigació periodística arribarà a mecanismes de poder amagats i descobrirà una venjança per una antiga ofensa. Tot, mentre les arques del Govern es queden sense diners amb la fi del miracle de la multiplicació dels pans i els peixos en forma d’aeroports, carreteres, metros...

El llibre en què es basa la sèrie va publicar-se l’any 2015. El seu autor, Guillem Fronteres, ha rebut premis com el Crítica Serra d’Or o el 31 de desembre d’OCB.