Avui, 21 d’agost, a les 13.50, TV3 emetrà el tercer capítol d’Aire lliure. Ramon Mirabet, de 38 anys, va ser cantant de carrer a les escales de Montmartre, a París. Després de quedar tercer en un concurs de la televisió francesa, va saltar a la fama i avui és un dels cantants de referència del nostre país. Per a ell la música és una teràpia; li agrada connectar amb el públic i desconnectar al mar i a la muntanya. La seva mare és assistenta social i té una sensibilitat especial per les persones sense sostre i un coneixement profund de la gent del carrer.

En el programa d’aquest diumenge acompanya Núria Picas a fer trèquing per la Vall de Núria i a gaudir d’un bivac sota les estrelles, on compartirà experiències amb Lluís Trillo, de Bivac.org, i Zuhir Zammouri, de Superacció.

Bivac.org proposa fer Bivacs Solidaris en qualsevol estació de l’any i col·labora amb Arrels Fundació, que des de l’any 1987 ha acompanyat més de 17.200 persones sense llar cap a l’autonomia. Aquesta fundació té el suport de 79 treballadors i treballadores, més de 300 persones voluntàries i 6.600 persones sòcies i donants que col·laboren per fer possible #ningúdormintalcarrer.

Superacció és una organització sense ànim de lucre, creada el 2013, que impulsa la superació dels joves en risc d’exclusió social a través de l’acció i de l’esport. Actualment estén el seu àmbit d’actuació a escala nacional i internacional, amb programes actius a Tenerife i Tunísia.

La Núria i el Ramon viuran una experiència única nedant amb els joves de Superacció a les aigües obertes del Mediterrani al Fòrum de Barcelona i cantant amb el Joseph, un músic que es va estar al carrer molts anys i ara viu en un pis gestionat per Arrels Fundació.

El programa

Aire lliure torna aquest estiu amb una edició renovada que s’emet els diumenges abans del TN migdia, amb l’esport i el territori com a protagonistes. L’atleta de muntanya Núria Picas, doble campiona de l’Ultra Trail World Tour i flamant guanyadora de l’Ultra Trail del Mont Blanc 2017, torna per presentar la quarta temporada del programa.

Amb el seu carisma i caràcter espontani, l’esportista manresana recorre diverses comarques tot convidant els espectadors a practicar activitat física en diferents racons de Catalunya. En aquesta ocasió ho fa acompanyada d’esportistes d’elit i personatges del món de la cultura com la subcampiona olímpica de snowboard Queralt Castellet, la pilot Laia Sanz, el ciclista Jordi Buch o els cantants Ramon Mirabet i Cesc Triquell, entre d’altres.

Dirigida per Antoni Real, la quarta temporada d’Aire lliure és una coproducció de TV3 amb la productora de Sant Quirze del Vallès Artic Outdoor, especialitzada en esports a la natura.