Els anells de poder, la nova sèrie basada en l’univers d’El senyor dels anells de J. R. R. Tolkien, es va estrenar amb 25 milions d’espectadors a escala mundial el primer dia. La sèrie es pot veure des de divendres a Amazon Prime a més de 240 països, també en català, i s’ha convertit en l’estrena més exitosa de la plataforma. Tot i que a la producció hi apareixen personatges de les històries originals de Tolkien –com Galadriel o Sauron–, l’obra no està basada en cap llibre concret de l’autor britànic i situa els fets milers d’anys abans dels esdeveniments narrats a El hòbbit i El senyor dels anells.

La producció, que narra passatges de l’anomenada «Segona edat» de l’univers creat per J. R. R. Tolkien, compta entre els directors i productors executius amb el barceloní Juan Antonio Bayona, artífex de films com Lo imposible o Jurassic World: El regne caigut. En concret, Bayona ha dirigit dos capítols de la sèrie, que es titula El senyor dels anells. Els anells del poder.

En aquesta nova aventura, es reuneixen totes les històries principals de la «Segona Edat de la Terra Mitjana»: la forja dels anells, l’ascens del Senyor Fosc Sauron, la llegenda èpica de Númenor i l’Última Aliança d’elfs i homes. Els seus showrunners, Patrick McKay i John D. Payne, van assenyalar en un comunicat que fins ara el públic «només havia vist en pantalla la història de l’Anell Únic, però abans que n’existís un, n’hi va haver diversos». També van mostrar l’emoció que els feia compartir la història amb el públic.

Els dos primers capítols de la temporada (que s’allarguen poc més d’una hora), ja poden visualitzar-se a través del Prime Video, mentre que els sis restants seran publicats d’un en un setmanalment.

El pressupost estimat dels vuit primers episodis és de 465 milions d’euros, fet que significa que cada capítol té un cost aproximat de 58 milions de dòlars.

Cal destacar que la sèrie arriba doblada no només en català, sinó també amb basc i gallec, i les despeses del doblatge han anat a càrrec de la plataforma, fet que pot suposar un punt d’inflexió en les pròximes produccions audiovisuals.