El periodista Josep Pedrerol s’ha vist obligat a sortir al pas i demanar disculpes per unes desafortunades paraules d’un dels tertulians d’El Chiringuito de Jugones’ contra un conegut jugador del Reial Madrid. 

En concret, durant una de les emissions de la setmana passada del format esportiu, Pedro Bravo va llançar unes criticades paraules: «Aquí el que has de fer és respectar els teus companys i deixar de fer el mico», va dir fent referència al brasiler Vinícius per la seva actitud al terreny de joc. 

Ràpidament, el col·laborador es va disculpar per si s’havia malentès el seu missatge: «Vull aclarir que l’expressió ‘fer el mico’ que he mal utilitzat per qualificar el ball de celebració dels gols que fa Vinicius l’[he] expressat de forma metafòrica (fer tonteries). Com que la meva intenció no era ofendre ningú demano sincerament disculpes». 

Hores després, Pedrerol va voler recolzar el seu company per tancar la problemàtica: «L’expressió ‘fer el mico’ a Espanya vol dir ‘fer ximpleries’. No és racista, però la traducció ha estat malinterpretada. Una forta abraçada, i que continuï el ball», va aclarir per a aquells espectadors que no van entendre el missatge del televisiu.