La tràgica història de l’avió que mai va aterrar a Tel-Aviv

Filmin estrena avui una sèrie sobre el Boeing 747 que va caure sobre Amsterdam el 1992

Fotograma de la sèrie documental «Cielos turbios»

Fotograma de la sèrie documental «Cielos turbios» / Filmin

ddg

Filmin suma avui al seu catàleg la minisèrie documental Cielos turbios, dirigida per l’israelià Noam Pinchas (El maravilloso reino del Papa Alaev). La sèrie, una producció entre Israel i Alemanya de tres episodis, examina per primera vegada des d’una òptica internacional l’accident aeri que es va produir en un barri de la ciutat d’Amsterdam l’octubre del 1992, quan un Boeing 747 que cobria la ruta Nova York-Tel Aviv amb escala a la capital holandesa es va estavellar contra un bloc d’apartaments.

El vol no transportava passatgers i el nombre oficial de víctimes va pujar a 43, moltes immigrants africans que residien als habitatges de Bijlmer, barri on es va estavellar l’avió. Durant les setmanes posteriors a l’accident, mentre la població i els mitjans de comunicació se centraven en les víctimes, un drama invisible va començar a prendre forma des del fons de la runa. Molts dels supervivents emmalaltien, sense explicació aparent, mentre Boeing, Israel i els Països Baixos semblaven més preocupats a evitar que tota la veritat que envoltava els fets veiés la llum.

La producció, a banda de recordar a les víctimes d’aquella tragèdia, es proposa averiguar què portava aquell avió i perquè la caixa negra va desaparèixer.