Error viral

La televisió pública dels Països Baixos col·loca la bandera franquista en una notícia d’Eurovisió

La pàgina web de la televisió neerlandesa va confondre la bandera espanyola amb la preconstitucional

Yotele

Aquest dimarts va començar el compte enrere per a Eurovisió 2023 amb la celebració del sorteig per establir les semifinals en què actuaran cadascun dels països participants. Una informació que va recollir la televisió pública dels Països Baixos en la seva pàgina web, on es va incloure una imatge que no va trigar a fer-se viral entre els eurofans espanyols. 

L’article en qüestió estava acompanyat d’una imatge amb les banderes dels països que componen el Big Five al costat de la d’Ucraïna, que aquest any també té l’accés assegurat a la final després d’aconseguir la victòria el 2022. 

Tot i així, el que va cridar l’atenció va ser el sorprenent error que va cometre la televisió neerlandesa al confondre la bandera espanyola amb la franquista. Després d’adonar-se de l’error, els encarregats de la web no van trigar a eliminar la imatge i substituir-la per la correcta. 

Més enllà d’aquesta anècdota, ahir vam conèixer quins països actuaran en cadascuna de les semifinals d’Eurovisió 2023, que se celebraran a Liverpool els dies 9 i 11 de maig. Espanya, que ja té el seu bitllet per a la final, podrà votar en la segona semifinal junt amb el Regne Unit i Ucraïna.