La gran final de Benidorm Fest: aquests son els vuit finalistes i l'ordre d'actuació

Entre els finalistes a representar Espanya a Eurovisió s’hi han colat ritmes molt variats, com balades, rock, trap i tocs flamencs

Els finalistes del Benidorm Fest 2023

Els finalistes del Benidorm Fest 2023 / JOAQUÍN REINA

Marisa de Dios

Després de dues nits de música, el Benidorm Fest 2023 ja té els seus vuit finalistes. Entre els artistes escollits per competir pe ser el pròxim representant d'Espanya en el Festival d'Eurovisió 2023, s’han colat ritmes molt variats, des de balades i rock ‘ciberpunk’ fins a pop i trap amb tocs flamencs, segons exposa El Periódico, del mateix grup editorial que Regió7. Aquests són els vuit candidats (per ordre d'actuació de la gran final) que aspiren aquest dissabte 4 de febrer (La 1, 22 hores) a aconseguir el bitllet per a Liverpool, la ciutat britànica on se celebrarà el mes de maig vinent el veterà festival europeu de la cançó.

1.‘Quiero y duelo’, de Karmento

L’abanderada de la Mancha (d’Albacete, per ser més exactes) es va guanyar l’accés a la final amb la seva aposta folk que recorre a les seves arrels. Va ser la tercera més votada de la nit de la segona semifinal amb 112 punts, però la segona favorita per al públic (només superada per l’exultant Blanca Paloma).

2.‘Arcadia’, de Megara

La cantant d’aquesta banda de ‘fucksia rock’, com a ells els agrada anomenar-se, va fer broma en la primera semifinal prometent gominoles a qui els votés. I van aconseguir colar-se en el grup dels finalistes amb una contundent aposta amb tocs ciberpunks i amb referències al metavers que va aconseguir un total de 111 punts, col·locant-los en la quarta posició de la nit. El rock no és un gènere gaire habitual a Eurovisió, però ha donat uns quants guanyadors, com els finlandesos Lordi i els italians Maneskin.

3.‘Yo quisiera’, Alice Wonder

El pop indie de la cantant que va emocionar la reina Letizia en l’homenatge a les víctimes de la pandèmia no va passar desapercebut en la primera semifinal. Va ser la segona cançó més votada amb 119 punts, un més que Fusa Nocta. L’artista madrilenya volia generar un moment de pau amb aquesta esquinçadora balada en què ella començava al piano sobre uns fons del cel ennuvolat i flaixos de llums. A l’escenari el van acompanyar quatre coristes.

4.‘Mi familia’, Fusa Nocta

Era una de les grans favorites abans de la semifinal, però no va passar del tercer lloc en la primera semifinal, amb 118 punts. Explota com ningú l’‘efecte Rosalía’, fusionant trap i flamenc. La coreografia també recorda la diva catalana, en una actuació que comença pujada al capó d’un cotxe i sonant, de fons, un àudio d’una nena (la seva cosina). La seva cançó defensa a mort la família.

5.‘Quiero arder’, d’Agoney

L’ex ‘triunfito’ ‘Tu cara me suena’

6.‘Eaea’, de Blanca Paloma

cançó de bressol flamenca

7.‘Inviernos en Marte’, de José Otero

potent veuMèxic

8.‘Nochentera’, de Vicco

La cantant de Tiana (Barcelona) es va col·locar al segon lloc del rànquing de la segona semifinal, amb 135 punts. El seu ‘Nochentera’ va donar tot el que prometia: un disc-pop que convida a ballar i que segur que sonarà molt a les discoteques, arribi o no a Eurovisió.