Per què «Sálvame» feia nosa als directius del grup Mediaset?

El format s’acomiadarà de l’audiència el mes de juny vinent després de 14 anys en antena

Lydia Lozano a 'Sálvame'

Lydia Lozano a 'Sálvame'

Redacció

Divendres passat va saltar la notícia que Mediaset havia decidit cancel·lar l’emissió d’un dels programes més icònics de l’època recent de la televisió, Sálvame. L’espai de Telecinco desapareixerà el juny vinent després de més de 14 anys en antena i deixarà el lloc al programa d’Ana Rosa, que salta a la franja de la tarda.

Si bé és cert que els últims mesos el programa havia perdut audiència, la decisió de la nova direcció de Mediaset, encapçalada per Alessandro Salem, ha agafat per sorpresa a molts espectadors.

Aquesta cancel·lació és un pas més en la reforma del canal, però quin és el motiu que s’amaga darrere d’aquests canvis? El codi ètic de Sálvame i la resta de la graella de Telecinco està canviant des que Borja Prado va assumir la presidència executiva. Conductes pròpies del format com les sortides de plató en directe o les crítiques a altres programes del grup van quedar prohibides.

Ara, queda confirmat que aquests canvis eren el preludi de la mort de Sálvame. Segons recull El Mundo, «Salem volia canviar la imatge i els continguts de la cadena des que va arribar, ell vol una televisió més familiar, respectuosa i amable»; valors que, sens dubte, no tenen res a veure amb el que transmetien els protagonistes del plató de Sálvame.